Dag 13 – Göteborg

We hebben Noorwegen achter ons gelaten en zijn in Zweden, preciezer Göteborg aangekomen. De reis ging voorspoedig. En toen werd het deels gepland, deels onverwacht zomaar ineens een sportdag. Meeste van jullie weten dat wij graag een sportwedstrijd integreren in de reisplannen, en vandaag was de mogelijkheid aangezien IFK Göteborg thuisspeelde tegen Jönköping Södra IF. We waren op tijd en er waren nog kaarten. Voor Bene was het deels een trip down to memorylane aangezien hij hier 25 jaar geleden voor het EK ook was geweest. Alleen deze wedstrijd werd in het Gamla Ullevi gespeeld, waar de EK wedstrijden in het Nye Ullevi werden gespeeld. De stadions liggen naast elkaar, verschil is dat Gamla (oude) 18.800 toeschouwers kan hebben, en Nye 48.000. Niet dat die 18.800 er waren, maar toch. Het was wel erg sfeervol. Eindstand 1-1. En bij het binnenrijden van de stad zagen we reklameborden voor Frolunda-Mora, dat bleek de openingswedstrijd van het SHL seizoen, de Zweedse ijshockey competitie. Dat wilden we ook wel een keer beleven. En een belevenis was het. Uiteindelijke score 3-2 na overtime. Er waren overigens aanmerkelijk meer toeschouwers dan bij het voetbal.
vanmiddag.
image
image
image
image

Video van de dag,

ABBA – The winner takes it all

Dit bericht is geplaatst in de_reis, route. Bookmark de permalink.