Dag 16 – Kopenhagen

Vandaag zoals gisteren al aangekondigd een kleintje stedentrip Kopenhagen. En wat moet je dan sowieso zien, inderdaad, de kleine zeemeermin. Daar na ’t ontbijt dus eerst maar heen. Onvoorstelbaar, men wordt met bussen tegelijk aangevoerd voor zo’n klein beeldje. Daarna zijn we langs de haven naar Nyhavn gewandeld. Hier vind je allerlei horecagelegenheden in oude havenpanden. En ook rondvaartboten waar wij een van hebben genomen voor een tocht door de haven en kanalen van Kopenhagen. Na de middag zijn we op pad gegaan naar torvehallerne, een overdekte markt met ook hier heerlijke kraampjes met eten en drinken. Met goed gevulde buikjes was de laatste trip van vandaag richting de Carlsberg brouwerijen. Hier hebben we eerst de selfguided tour gedaan om vervolgens een ritje rond de gebouwen  van de brouwerij te maken op een bierkar voortgetrokken door twee paarden. En daarna waren we precies op tijd voor een guided tour waarin we nog veel meer leerden over deze brouwerij. En uiteraard waren de free beers ook goed besteed. De avond, en onze vakantie sluiten we af bij Hard Rock Café Kopenhagen. Morgen rijden we van Kopenhagen naar huis. Voor iedereen die dit jaar weer heeft meegelezen, hartelijk dank en we hebben het weer graag gedaan.

Video van de dag,
Gulddreng – Se mig nu

Dit bericht is geplaatst in de_reis, route. Bookmark de permalink.

2 reacties op Dag 16 – Kopenhagen

  1. Aaltsje schreef:

    Het was weer veel plezier jullie verslagen te lezen vergezelt van de prachtige foto’s! Bedankt!

  2. Machteld schreef:

    Hej Bene en Margreet, heb net jullie hele reis bekeken& gelezen. Fan-tas-tisk!!!
    Leuk dat jullie ook nog stuk Zweden en Kopenhagen hebben meegepikt! Jullie zijn nu officieel ook Scandinavië-fans!! En Noorwegen…. zoooo moooi!! Prachtige foto’s en mooie reisverhalen. Bedankt voor het delen!! Tot gauw!! Machteld xxx

Reacties zijn gesloten.