Dag 12 – Oslo

Vandaag een volle dag Oslo, en die hadden we ook wel nodig. We beginnen met een wandeling richting Bislett stadion. Een stadion met een historische klank. We moeten het echter doen met de buitenkant, maar ook dan komt de historie al uit alle poriën druipen. Vervolgens hebben we de tram richting Vigelandsparken genomen. Dit is een groot park opgedragen aan de beeldend kunstenaar Gustav Vigeland en 212 van zijn beelden bevat. En door, wederom met de tram, waarvoor je kaartjes via een app kunt kopen, naar Aker Brygge. Dit is een gedeelte van de haven waar de boot naar Bygdøy vertrekt. En het Nobel Peace Center is er ook gevestigd. Wij hebben de boot genomen. Op Bygdøy, een schiereiland, zijn een groot aantal musea gevestigd.Men noemt het daarom ook wel museumeiland. Wij hebben een tweetal bezocht. Het Norsk Folke museum, een openlucht museum waar per provincie de verschillende bouwstijlen zijn te zien, en het Vikingskiphuset. Hier liggen twee, eigenlijk tweeënhalf, vikingboten die bij opgravingen in 1880 en 1904 zijn gevonden. De derde is in 1867 gevonden maar al grotendeels vergaan. Een zeer interessant museum. Daarna hebben we de ferry naar Aker Brygge weer genomen en heben we de Akershus Festning nog beklommen. Een goed bewaard gebleven slot aan de rand van de haven. Toen zat de dag er grotendeels wel weer op. Met nog een kleine 110 kilometer, tot aan de grens, te rijden in Noorwegen mogen we toch wel zeggen dat we het land in ons hart hebben gesloten.

Video van de dag,

Wickie de Viking

Dit bericht is geplaatst in de_reis, route. Bookmark de permalink.