Dag 8 – Flåm

Soms maak je deze berichten te vroeg, gisteren was zo’n moment. We kwamen bij het hotel en hadden het gevoel de enigen te zijn. Dat klopte in zoverre dat ze nog een bus verwachten, alleen, hoe laat? Maar in het restaurant werd vanaf zeven uur een buffet opgediend, als we dus mee wilden eten kon dat. Leek ons prima, vijf voor zeven telefoon op de kamer, buffet werd half acht, bus was er nog niet. Wij om even voor half acht naar beneden, had ook geen tien minuten later moeten zijn, de bus, met naar bleek Roemenen, was gearriveerd en er werd al lustig op het buffet aangevallen. Maar echt waar, heerlijk gegeten en alles werd tijdig bijgevuld.

Naar vandaag, we reden om half negen weg bij het hotel en nog geen tien minuten later begon het te regenen. De rit zelf was niet heel bijzonder, op een brug die was ingestort na. Maar daar werd in voorzien met een wagen die een alternatieve route reed die je alleen maar hoefde te volgen., ook weer opgelost. En uiteraard is vernoemenswaardig dat we door de Lærdalstunnel zijn gekomen, met z’n 24,5 kilometer de langste autotunnel ter wereld. Als je dus een ingestorte brug, een veerpont en deze tunnel meerekent was het een voorspoedige rit in 2 uur en 50 minuten naar Flåm. Daar aangekomen hebben we wat gewinkeld, getankt en gekeken of we al in konden checken, helaas niet. Geeft niet, we hadden tickets voor de Flåmbana van 13:35 uur. Dit is een trein die rijdt tussen Flåm en Myrdal. Het is één van de steilste treintrajecten ter wereld met een stijging van 865 meter over een afstand van 20 kilometer. En bij onze al aangeschafte kaartjes zat ook een kop koffie met een Svele, dit is een dikke pannenkoek die je besmeerd met creme fraiche en vruchtenjam, te nuttigen in Myrdal alvorens we de trein terug naar Flåm namen. Daar weer aangekomen konden we uiteindelijkwel inchecken in onze hytter. Ja, je leest het goed, dit keer geen hotelkamer maar een houten huisje, echt van alle gemakken voorzien, als onderkomen voor ons. We hebben de hytter bekeken en zijn vervolgens naar de winkel gegaan voor het diner en het ontbijt, beide zelf te bereiden. En nu zitten we heerlijk op het terras voor de hytter ons diner te laten zakken en dit verslag te typen.

image

Video van de dag,

The Notting Hillbillies – Railroad Worksong

Dit bericht is geplaatst in de_reis, route. Bookmark de permalink.

2 reacties op Dag 8 – Flåm

  1. Agina schreef:

    wat weer een mooie vergezichten van het prachtige landschap!

  2. Machteld schreef:

    Mooie hytte!! Prachtige warervallen. Ik ben niet jaloers!! Ahum….

Reacties zijn gesloten.