Dag 5 – Ålesund

Na ook in Molde heerlijk te hebben ontbeten zijn we, zo als langzamerhand verondersteld mag worden, via een omweg op weg naar Ålesund gegaan. Deze omweg leidde ons naar de Trollstigen. Een waar menselijk kunststukje uit de dertiger jaren. De Trollstigen, officieel vertaald als trollenladder, is een weg die via een elftal haarspeldbochten 850 meter overwint tegen een vrijwel vlakke berg. Een belevenis op zich. Na deze Trollstigen zijn we verder gereisd naar Ålesund en hebben we daar heerlijk toeristisch een blik op de stad geworpen vanaf het Fjellstua utsikten punt. En vervolgens nadat we hebben ingechecked, met een dubbele upgrade, omdat in eerste instantie onze gereserveerde kamer niet beschikbaar was, en in tweede ook  de eerste upgrade niet zitten we nu in de junior suite met uitzicht op de oceaan, zijn we in de stad zelf gaan kijken. Heerlijk slenteren met een terrasje nadien. We sloten de dag af bij een steakhouse op steenworp afstand van het hotel.

Video van de dag,

A-ha – Take on Me

Dit bericht is geplaatst in de_reis, route. Bookmark de permalink.

2 reacties op Dag 5 – Ålesund

  1. Machteld schreef:

    Waaaaaaaauw!!!

  2. Machteld schreef:

    Gelukkig is het niet zo druk op die route met al die haarspeldbochten! Wat was jullie max. snelheid?

Reacties zijn gesloten.