Dag 11 – Oslo

Nu de rondreis door het mooie Noorwegen er grotendeels opzit beginnen we aan het stedentrip gedeelte. Maar eerst nog de reis naar Oslo vanuit Geilo. Daarvoor nemen we weg 40 welke via onder andere Kongsberg en Drammen naar Oslo voert. Nu is Kongsberg een oud zilvermijn stadje dus daar wilden we wel even een blik werpen. Helaas echter werd de video van de dag bittere waarheid. Het was echt een verlaten mijn, niemand te bekennen voor bijvoorbeeld een rondleiding of iets dergelijks. Dan maar weer door.  We arriveerden rond half twee in Oslo, en hadden eerst even moeite met het bereiken van het hotel, Oslo heeft het verkeerscirculatieplan goed van Groningen afgekeken. Maar een tweetal verkeersovertredingen zette de zaak weer recht. Na het inchecken zijn we Oslo al een beetje gaan verkennen, we zijn via de Karl Johans Gate, dé promenade in Oslo, die vanaf het Centraal Station tot aan het Koninklijk Paleis loopt naar dat paleis gewandeld. Helaas zijn bezoeken alleen mogelijk in de zomer, dus restte ons alleen de buitenzijde. Ook zijn we even langs het 22 juli monument gelopen. Dit is op de plek waar Breivik in 2011 de bom heeft laten ontploffen waarna hij richting Utøya is gegaan. Nog wat winkelen op de Karl Johans Gate en, jawel, onze vakantie is bijna compleet, een bezoek aan het Hard Rock Café Oslo.

image

Video van de dag,

George Zamphir – thema uit “de Verlaten Mijn”

Dit bericht is geplaatst in de_reis, route. Bookmark de permalink.