Dag 10 – Geilo

Ook deze morgen was het ontbijt, en met name de keuzes, weer uitstekend. Ontbijt kun je de Noren wel toevertrouwen is ons idee. Daarna zijn we op pad gegaan richting Geilo. Uiteraard wederom niet via de hoofdwegen, maar we zijn op een gegeven moment afgeslagen naar weg 7. Dit is de toeristische route. Allereerst kom je dan langs Steindalfossen, dit is  een waterval waar je achterlangs kan lopen, door de regen van de afgelopen periode was het ook een stevige waterval. Vervolgens zijn we doorgereden, en dan kom je langs Steinstø. Hier is de Steinstø kakebu gevestigd, dit is een fruit boomgaard die een deel van hun eigen opbrengst verwerken tot, volgens meerdere toeristengidsen, de lekkerste appeltaart van Noorwegen. Je begrijpt, dat willen we zelf eerst wel eens testen. Maar absoluut terecht, er is geen woord van gelogen. En toen op naar Geilo. Op weg daarnaar toe kom je dan over de Hardangervidda, dit is een hoogvlakte, waar je weer hele andere beelden van de natuur van Noorwegen krijgt. Margreet omschreef het als een maanlandschap. Aangekomen in Geilo hebben we ingechecked  en zijn we op zoek gegaan naar een restaurant, de keus viel dit keer op een Turks restaurant. En ook dat was weer heerlijk. Raar overigens hoe snel je perceptie zich aanpast, ik had een halve liter bier bij het eten, deze kostte 68 kronen (€7,50). Goh, zeg ik, dat is goedkoop.

image

Video van de dag,
the Police – Walking on the Moon

Dit bericht is geplaatst in de_reis, route. Bookmark de permalink.