Dag 3 – Trondheim

Na een prima nachtrust en een goed ontbijt vingen we de weg naar Trondheim aan. Niet recht toe, recht aan over de hoofdweg E6 maar in eerste instantie over de Peer Gynt weg, een sintelweg die hoog over een bergkam loopt en prachtige vergezichten beloofd. Helaas voor ons was er erg lage bewolking en reden we dus door de wolken. Maar zelfs dan kun je voorstellingen maken bij deze vergezichten. Gelukkig gingen we op een gegeven moment omlaag en kregen we toch nog tijd voor mooie foto’s. Uiteindelijk houd deze Peer Gynt weg uiteraard weer op en kun je binnendoor weer aansluiten op de eerder genoemde E6.
Voor een ieder die twijfelt of hij\zij naar Noorwegen toe moet, geloof ons, we nemen onmiddellijk alle twijfel bij je vandaan. Het is een pracht land. De route van vandaag voerde ons over bergen, langs bergen, door bergen, langs rivieren en meren en ga zo maar door. Na zo’n drieënhalf uur kwamen we in Trondheim aan. Inchecken bij het hotel, hartje stad, en vervolgens naar de Nidaros kathedraal. Noorwegen’s belangrijkste kathedraal. Bleek deze alleen geopend van 9 tot 2 ’s middags. Dan maar naar de houten huizen op palen aan de oude haven, die zijn tenminste altijd te bekijken.
Na een macchiato bij een van de twee Starbucks in Trondheim nog even wat gewinkeld voor vergeten zaken en toen gegeten bij Egons. Een Noorse keten waar je Mexicaans, Italiaans of zelfs burgers kunt eten.

Video van de dag,
Edward Grieg – Ochtendstemming uit de Peer Gynt Suite

Dit bericht is geplaatst in de_reis, route. Bookmark de permalink.

Eén reactie op Dag 3 – Trondheim

  1. Machteld schreef:

    Schitterend mooi daar. Fijn dat jullie ook al overtuigd zijn!!

Reacties zijn gesloten.