Dag 2 – Lillehammer

Vandaag zijn we dan echt in Noorwegen. Nadat we nog heerlijk ontbeten hebben op de ferry, met veel te veel keuze uit het ontbijtbuffet, reden we om kwart over tien van de boot en waren we om kwart voor elf door de douane. Dus op naar Hamar. Daar aangekomen bleek de ijsbaan pas half oktober open te gaan, dus restte ons slechts foto’s van de buitenkant. Daarna door naar Lillehammer. Hier hadden we al voorgeboekt bij het Scandic Lillehammer hotel. Een goede keuze, een mooi groot hotel met ruime kamers. Echter, alvorens we ons melden bij het hotel hebben we eerst een bezoek gebracht aan het Olympisch Museum. Een mooi museum dat gericht is op de ontwikkeling van de Spelen in het algemeen en van de Noorse prestaties in het bijzonder. Nadat we dan wel waren ingecheckt zijn we naar het centrum van Lillehammer gelopen. 10 minuten volgens de receptioniste, die er geen rekening mee hield dat Nederland vlak is. Enfin, na een beetje winkels bekijken nog even een cola en een biertje in de pub, om de calvinistische ziel te laten wennen aan een bierprijs van plusminus tien euro. En tenslotte nog een bezoek aan het skispring stadion van olympisch Lillehammer 1994. Afgesloten met een prima diner in het hotel is onze dag wel weer vol.

Video van de dag,
Vinni – God morgen Norge

Dit bericht is geplaatst in de_reis, route. Bookmark de permalink.

Eén reactie op Dag 2 – Lillehammer

  1. Machteld schreef:

    Veel plezier! Leuk om jullie reisbelevenissen mee te mogen beleven. Groetjes!

Reacties zijn gesloten.