Dag 7 – Innvik

Vandaag was een wandel- en natuurdag. Voor zover je in Noorwegen een speciale natuurdag kunt hebben. Nog even over gisteren, een kleine rectificatie, Dalsnibba ligt niet op 1145 meter, maar op 1485 meter. En nu we het toch over gisteren hebben, de serveerster van het restaurant waar we aten deed ons nog een aardig conceptidee voor een restaurant aan de hand. Nadat we heerlijk hadden gegeten, voor- en hoofdgerecht, zaten we beide zo vol dat een toetje er echt niet meer bij kon. Dat was niet erg zei ze, de keuken is tot half tien open, kom over een uurtje nog eens terug. En jawel, toen was er zeker weer ruimte voor gekarameliseerde appels op mascarpone met sorbetijs van pruimen. Enfin, vandaag, we hebben heerlijk uitgeslapen aangezien we pas om 11 uur de veerboot naar Hellesylt hoefden hebben. Ook vanaf deze veerboot heb je een prachtig zicht op de Geirangerfjord. Nadat we na een dik uur in Hellesylt arriveerden reden we door naar Briksdalsbreen. Dit is een zijarm van de Jostedalsbreen. En dat is weer de grootste gletsjer van het Europese continent. Om er te komen rijd je vanaf het plaatsje Olden langs het Oldevatnet meer, en deze rit op zich is al prachtig. Als je dan na 23 kilometer arriveert bij de Briksdalsbre Fjellstove heb je nog een wandeling van 45 minuten voor de boeg waarbij je in totaal zo’n 250 meter hoogteverschil overwint. Maar eenmaal voltooid sta je dan wel oog in oog met een prachtige gletsjer. Al heeft deze zich de afgelopen jaren dan ook langzaam teruggetrokken. Nadat we dit natuurschoon even op ons in hebben laten werken zijn we de terugtocht van ook weer 45 minuten aangevangen. En vervolgens doorgereden naar ons volgende hotel in Innvik, zo’n 20 kilometer verderop vanaf Olden. Maar ik zal m’n mond verder houden over het wederom prachtige uitzicht vanaf onze hotelkamer.

Video van de dag,

Vanilla Ice – Ice, Ice Baby

Dit bericht is geplaatst in de_reis, route. Bookmark de permalink.

Eén reactie op Dag 7 – Innvik

  1. Agina schreef:

    nou jullie hebben me nu al overtuigd, om toch echt eens naar Noorwegen toe te gaan.
    Ook al stond die al wel bovenaan mijn lijstje hihi nu helemaal.
    Veel plezier nog, en ik kijk alweer uit naar de nieuwe avonturen en foto,s

Reacties zijn gesloten.