Dag 9

Appomattox.


Na de gebruikelijke ochtendrituelen rijden we naar Appomattox. We beginnen bij het Courthouse, nu ingericht als bezoekerscentrum en museum, met onze wandeling. Natuurlijk bezoeken we het huis waar generaals Lee en Grant de verklaringen schreven die het einde van de Civil War inluidden. Later deze reis staat fort Sumter nog op het programma, zodat we de plekken die het begin en het einde van de oorlog kenmerken bezocht zullen hebben.
We rijden verder naar Richmond, boeken een hotelkamer en brengen de middag verder door bij het zwembad en op de kamer. Zo laden we ons weer op voor de tweede helft van de reis. We sluiten de dag af bij de Olive Garden, waar we genieten van een heerlijke Italiaanse maaltijd.

The McLean House, hier werd de vrede getekend aan het eind van de Civil War.

The McLean House, hier werd de vrede getekend aan het eind van de Civil War.

'De vlaggen van de Union en de Confederates

Ondertekening van de vrede door de generaals Lee en Grant

Hier ondertekenden Lee en Grant de vredesdocumenten

Zwemmen tijdens de rustdag