Dag 8

Skyline Drive and Monticello.
Gisteren hebben we bij een ondergaande zon de Skyline drive verlaten. Na een wederom vullende maaltijd en goede nachtrust vervolgen we onze weg. Het is een prachtige route, maar het is bewolkt en het zonnetje wil niet echt doorbreken. Toch maken we een paar tussenstops en uiteindelijk bereiken we het eindpunt. Van daar rijden we naar Charlottesville. Net buiten dit plaatsje staat Monticello ( kleine berg), de plantage van Thomas Jefferson, opsteller van de onafhankelijkheidsverklaring en 3de president van de VS. We worden verwelkomd door een echtpaar, waarvan de vrouw, geloof het of niet, oorspronkelijk uit Groningen, sterker nog Helpman, komt. We praten wat over voetbal en Nederland en ze praat ons zelfs in het Nederlands bij.
We kunnen nog net bij een tour, gegeven door Amanda, aansluiten. We zien het huis, de werkplaatsen van de slaven en de graven van de familie. Het wordt ons duidelijk dat Jefferson een inventieve man was, die veel heeft betekend voor de staat Virginia en de VS.
Als we zijn uitgekeken is het te laat om nog een bezoek te brengen aan Appomattox. Dit schuiven we dus door naar morgen, maar we rijden nog wel naar Lynchburg, VA. er vlakbij in de buurt. Daar gaan we eten bij Applebee’s, waarna de dagelijkse updates op de hotelkamer volgen.

Uitzicht onderweg op de Skyline Drive

Uitzicht onderweg op de Skyline Drive

Uitzicht onderweg op de Skyline Drive

Monticello, landgoed van Thomas Jefferson

Monticello, landgoed van Thomas Jefferson

Keuken op Monticello, jaren 1800

Klaas met TJ