Dag 10

Colonial Williamsburg.

Omdat we van plan zijn veel te doen vandaag (sic), vertrekken we weer vroeg. Deze keer voert de reis naar Colonial Williamsburg. Deze plaats was de hoofdstad van de koloniale gebieden, toen dit onder het bestuur van Groot Brittanniƫ viel. We parkeren de auto en kopen een kaartje voor de dag. Hiermee kunnen we onder andere de 35 gebouwen, zoals winkeltjes en huizen van historische figuren, en musea bezoeken. Het is alsof je in 1775 rondloopt. Alle bewoners c.q. medewerkers lopen rond in koloniale kledij en er worden gebeurtenissen nagespeeld ten tijde van de onafhankelijkheidsstrijd. Ook bezoeken we werkplaatsen waar oude ambachten worden uitgevoerd. En we volgen een rondleiding door het paleis van de gouverneur van Virginia. Al met al weer zeer interessant en we zijn een paar uur zoet.
Als tweede staat de marinebasis in Norfolk op het programma. Onderweg komen we in een file voor de tunnel onder de Cheasepeake Bay terecht, maar uiteindelijk bereiken we de basis. Bijna alle toegangen zijn afgesloten. En we nemen per ongeluk een afslag te laat. Als we vragen of dit de weg naar de Naval tours is, krijgen we even de schrik te pakken. Klaas moet zijn rijbewijs laten zien, en we mogen ons niet verplaatsen tot we opdracht krijgen van de marinier die ons te woord staat om te keren en onze weg te vervolgen. Wij houden het voor gezien en zoeken ons hotel op. Deze is in Elisabeth Town, aan de 17 south, de weg die ons naar Charleston gaat voeren.
In het hotel zien we op het journaal dat er een “terrorist threat” was, waarbij iemand had gedreigd de tunnels naar Norfolk op te blazen. Helaas gebeurd zoiets vaker op 9/11, en we begrijpen nu de situatie waarin we vanmiddag terechtkwamen.
De dag wordt nog goed afgesloten. Ben ontdekt via internet een restaurant in de buurt van het hotel, en bij deze Monteros eten we erg lekker. Zelfs op de koffie valt weinig aan te merken, een zeldzaamheid in Amerika. We hebben sowieso weinig te klagen over het eten, maar deze behoort tot de toppers. De rest van de avond hangen we voor de tv, en maken ons op voor de dag van morgen. De langste etappe van de reis is aanstaande.

'Colonial Williamsburg

Gids in Williamsburg

Gids in Williamsburg

Gesprek tijdens Revolutie

Gesprek tijdens Revolutie

Barber and Perukemaker

Blacksmith

Capitol Williamsbur

Capitol Williamsbur

lekker gegeten bij Montero