Dag 7

Gettysburg en de Skyline Drive.

En dan zijn we in Gettysburg. We brengen een bezoek aan het centrum met verschillende bezienswaardigheden, we rijden met de auto een route langs de militaire slagvelden en lopen over de begraafplaats waar Lincoln zijn Gettysburg Address uitsprak. Onderweg zien we ook nog een living history regiment uit Virginia, die vertelt over de slag. Daarbij laten ze authentieke attributen en wapens zien. Het is bijzonder dat juist dit weekend zo’n “living history” plaatsvindt, en het geeft ons bezoek nog dat extra tintje.
Al ver in de middag rijden we verder naar Front Royal, mile nul van de skyline drive, een 105 mile lange weg door de Appalachen. Onderweg lunchen we bij een Iers wegrestaurant, maar voor we het weten zijn we op de plaats van bestemming. We kunnen nog net terecht bij het visitor centre, waar we overladen worden met informatie over de drive en zelfs folders krijgen van andere bestemmingen die we nog van plan zijn te bezoeken. Zulke centers zijn onmisbaar voor een reis zoals wij nu maken.
We verdiepen ons in het materiaal en gaan de eerste 30 mile nog rijden. Er zijn verschillende uitkijkpunten en de vergezichten zijn fantastisch. We zien langzaam de zon ondergaan. En ontmoeten ook nog een rustig langs de kant van de weg etende vrouwtjeshert. We verlaten de drive om in Luray te eten en overnachten en verheugen ons al weer op morgen.

Abe Lincoln

Kanonnen op het slagveld bij Gettysburg

Het slagveld bij Gettysburg

Living History Gettysburg

Klaas met een noordelijke soldaat

Bene met een noordelijke soldaat

Vergezicht bij zonsondergang in de Shanadoah valley

Vergezicht bij zonsondergang in de Shanadoah valley

Vergezicht bij zonsondergang in de Shanadoah valley

Vergezicht bij zonsondergang in de Shanadoah valley

Hert langs de Skyline Drive