Dag 13

Charleston, Fort Sumter.

We staan vroeg op en gaan met de auto naar het centrum. Onze bus staat al klaar en nadat alle deelnemers zijn ge├»nstalleerd beginnen we aan de tocht. Joanne, al 27 jaar gids, rijdt ons rond. We komen langs prachtige huizen, leuke straatjes, kerken en musea. Charleston is gelegen op een schiereiland tussen twee rivieren, de Ashley en de Cooper. Het historische centrum is dus redelijk klein, maar met een rijke geschiedenis. Het is ongeschonden uit de (burger)oorlog gekomen, en de huizen zijn origineel en niet opnieuw gebouwd, zoals we eerder veel gezien hebben. Veel huizen zijn priv├ę-bezit, en een typische stijl is de single house, met de ingang aan de zijkant. Dit om ruimte te besparen. Dit en meer interessante weetjes horen we gedurende de anderhalf uur durende rit, welke eindigt bij de ferry naar Fort Sumter.
De tocht duurt een half uurtje, en dan kunnen we een uur op het fort rondwandelen. Er valt genoeg te zien, maar alleen de plek is al genoeg. Het heeft zo’n historische waarde, en mocht natuurlijk niet ontbreken tijdens deze reis.
Terug in het centrum nemen we de gratis trolley naar Market Street, met een 6 blokken lange overdekte markt en restaurants en winkeltjes erom heen. Hier eten we een late lunch en lopen de markt over. Laat in de middag zoeken we de auto weer op en gaan naar ons hotel. Met lezen, wassen, tv kijken et cetera brengen we de avond door.

Huizen in Charleston

Huizen in Charleston

Huizen in Charleston

Straat in Charleston

Fort Sumter

Fort Sumter

Flags over Fort Sumter

Original flag over Fort Sumter 12 juli 1861