Dag 14

Savannah, Dublin.

We hebben gisteren besloten om Charleston een dag eerder te verlaten dan gepland. We hebben alles gezien wat op het programma stond, en wie weet wat we verder nog gaan tegenkomen. En dus zijn we rond de middag in Savannah, Georgia. Alweer in de laatste staat van deze reis. We parkeren de auto vlak bij Chippawa Square, een van de 22 pleinen die het stadje rijk is. Op dit plein stond ook het bankje waarop Forrest Gump zijn levensverhaal vertelt. Deze is helaas nu verplaatst naar het museum, maar de plek is nog wel te lokaliseren.
We lopen verder door Bull Street, van plein naar plein, om uit te komen bij de waterfront. Hier treffen we een gezellige promenade met winkels en restaurants. Ook staat er een gedenkteken als herinnering aan het slavernijverleden, en zien we raderboten op de rivier die het stadje haar naam heeft gegeven.
We lunchen met zicht op de rivier en concluderen dat we Savannah misschien wel mooier en gezelliger vonden dan Charleston. Het is er in ieder geval minder druk. We zijn nog fris en besluiten alvast een stuk van de route naar Atlanta te rijden. We vinden na ong. 100 mile, de teller staat dan op ruim 1700 mile vanaf Washington, een hotel in Dublin. Alles is perfect; ruime kamer met een zitje, zwembad en restaurant met bar naast het hotel. Alleen een minpuntje: er mag geen alcohol geschonken/verkocht worden op zondag. Nou ja…..Gelukkig hebben de heren nog wat blikjes meegenomen.

Walking the streets of Savannah

Raderboat in Savannah River

Mooi parkje

Savannah City Hal

Monument voor het slavernijverleden

Wilma en Margreet

Bene Gump

Forrest de Wit