Dag 4

Baltimore, let’s play ball.

De koffers worden gepakt, de kamer nog een keer gecheckt en dan kunnen we Washington verlaten. De rondreis gaat beginnen en de eerste stop zal in Baltimore zijn. We besluiten onderweg te ontbijten en belanden uiteindelijk bij een deli in Jessup. Gerund door Aziaten, wat een trend lijkt te zijn, maar op en top Amerikaans. We eten b.v. pancakes en bacon with eggs.
Dankzij Google maps rijden we vlot naar onze bestemming, parkeren de auto en brengen onze bagage naar de kamer. En dan gaan we meteen weer aan de wandel. Eerst naar de Inner Harbour. Baltimore is een grote, commerciƫle haven en er is dus veel te zien en te beleven. Omdat er ook nog eens een programma met b.v. een concert rond een groot
sportevenement -de NFL Kickoff – in de haven zal zijn krioelt het van de Ravens fans.
Wij maken een boottocht door de haven en komen onder meer langs marineschepen, industrie en Fort McHenry. Hier wapperde tijdens de oorlog van 1812 de vlag die de inspiratie zou zijn voor het Amerikaanse volkslied.
Na een wandeltocht over de promenade, met horeca, winkels en musea, gaan we eten bij Bubba Gump Shrimp Co.. Deze naam is ontleend aan de film Forrest Gump, en alles in dit restaurant ademt die film. Geweldig als je zelf een grote fan bent.
Dan maken we ons op voor ons bezoek aan Camden Park. Hier spelen de Baltimore Orioles. Je moet het gewoon een keer meemaken. Die beleving rondom een sportwedstrijd…..iedereen van jong tot oud in de clubkleuren en geen rellen, het zingen van het volkslied voor de wedstrijd, gewoon eten en drinken kunnen halen gedurende de hele wedstrijd. De Orioles winnen met 3-1 en wij liggen meteen na terugkeer in het hotel in bed. Zouden we wat langer slapen?lezen

lezen

lezen

lezen

lezen

lezen

lezen