Dag 2

Washington, the National Mall en meer.
En weer door……..

Zoals door de helft van ons gezelschap voorspeld, waren we allemaal om drie uur vannacht klaar wakker. Met koffiedrinken, naar enkele familieleden bellen en alvast wat de dag doornemen rekken we het tot half zeven, waarna we gaan ontbijten. We regelen een taxi en deze brengt ons naar Capitol Hill. In alle rust lopen we een rondje om dit toch wel imposante gebouw. Er staat veel op het programma vandaag, maar we nemen overal gewoon de tijd voor. Om negen uur gaan de verschillende gebouwen open voor het publiek, en wij beginnen dan aan een tour door het Capitool. We lopen door de crypte, de rotonda – onbeschrijfelijk – en de hall of statues. Vervolgens gaan we via een verbindingstunnel naar de library of congress. Ook al mogen we alleen door een glazen wand een blik werpen op de centrale leeszaal, het is de moeite meer dan waard, evenals de Guttenberg Bible die daar wordt tentoongesteld. Dit is het eerste boek dat in druk is uitgebracht.
Weer buiten schijnt de zon al weer volop. We maken een flinke wandeltocht over Pennsylvania Avenue en The Mall, waarbij we af en toe even een rust- en drinkpauze inlasten. Maar niet te lang, zodat we al snel in koor roepen: ” En weer door..” We zien onder andere het FBI building, Ford Theater (waar Lincoln werd neergeschoten) en het huis er tegenover waar hij uiteindelijk is overleden, het Washington monument, het Witte Huis en het Lincoln Memorial. We beginnen de vermoeidheid dan wel te voelen, en na een lekkere en gezellige maaltijd in het Hard Rock Cafe gaan we terug naar het hotel. Het plan om de monumenten ook bij avond nog te bekijken schuiven we door naar morgen.lezen

lezen

lezen

lezen

lezen

lezen

lezen

lezen