Dag 14 – Jersey City – New York

Na een luxe overnachting in het Doubletree Suites Hotel in New Jersey hebben we de koffers gepakt en zijn we de Hudson met de metro over gestoken. Na een overstap van 33th naar 34th St. stapten we uit op plusminus 300 mtr. van het Riverside Tower hotel in Upperside West. We hebben daar een suite maar stel je er niet te veel van voor, een ruimte waar net een eenpersoonsbed en een tafel in past en een ruimte waar een tweepersoonsbed in past met daar tussen een gangetje waar de douche en het toilet in staan, maar alles is er en voor het bedrag is het meer dan je mag verwachten.
We konden zelfs al gelijk om 11 uur inchecken dus hebben we de koffers naar boven gebracht en zijn vervolgens naar Central Park gelopen. Vanwege de paus en een groot muziek festival morgen zijn er veel security maatregelen. We zijn daarom naar het Reservoir gegaan en daar omheen gelopen. Daar was niets te merken van de drukte. Vervolgens hebben we de metro naar de zuidpunt genomen en zijn daar op de gratis Staten Island Ferry gestapt. Deze vaart op redelijke afstand bij het Vrijheidsbeeld langs en is, omdat het gratis is een veel gedaan uitje door elke toerist. Na een Caffe Mocca en een Pumpkin Spice Frappucino bij de Starbucks zijn we naar Times Square gegaan om ons te vergapen aan het geluid en licht dat hier 24-7 doorgaat. We zijn doorgelopen naar het Rockefeller Center om kaartjes voor de Top of the Rock te halen en konden ze krijgen voor de 19:05 uur sessie. Eerst nog ff rustig wat gegeten, en na het Steakhouse van gisteren, waar, als we hadden gewild een steak van $105,00  (nee, geen typefout) konden bestellen, gelukkig hadden ze ook een heerlijke lambsrack voor $32,00, was de Philly Cheesesteak en het broodje hamburger weer een mooie rechttrekking van het budget.
Daarna dus omhoog bij de TotR en het moet gezegd, een prachtige ervaring. Nogmaals langs Times Square voor een avondsessie en vervolgens naar het hotel voor hopenlijk een wederom goede nacht. Het ontbijt voor de komende dagen is ook geregeld. Op nog geen 100 meter vind je Zabar’s, een broodjeszaak annex supermarkt met heerlijke koffie en een ruime keuze aan broodjes, dat komt dus wel goed. Voor wie denkt, hé dat klinkt bekend, Bazars in Groningen is ervan afgeleid.
De clip van de dag is:
Frank Sinatra – New York, New York

 

1 gedachte op “Dag 14 – Jersey City – New York

Reacties zijn gesloten.