Dag 13 – Peekskills – Jersey City

Na de dagelijkse ochtendrituelen zijn we in de auto gestapt voor de laatste stop alvorens we de auto weer in gaan leveren, West Point Military Academy. We hebben daar een één uur durende rondleiding genomen en dit was zeer interessant. We werden rond gereden over het terrein beginnend bij het Buffalo Soldier field, opgedragen aan de indianen die van het begin af aan de cadetten leerden paardrijden op de academy en ook meevochten in de onafhankelijkheidsoorlog.  En we kregen uitleg over de bekendste, maar ook onbekende, generaals die hun opleiding daar hebben gehad, en ook wat een cadet moet doorstaan voor hij de vier jaar durende opleiding heeft voltooid. Zo mag hijzij in het eerste jaar van de opleiding alleen praten als er tegen hemhaar wordt gesproken, en dan nog alleen antwoorden met Yes Sir/Ma’am, No Sir/Ma’am of I did not understand you Sir/Ma’am. Er is ook een museum en daar ligt onder andere een replica van het omhulsel van “Fat Man”, de atoombom op Hiroshima. Hierna zijn we naar ons een na laatste hotel gegaan in Jersey City, New Jersey om de koffers heen te brengen en vervolgens de auto naar de verhuurder op Newark Airport. Hij heeft ons in totaal1962 mile, dat is 3157,53 kilometer, door werkelijk prachtig New England gebracht en was een heerlijke auto om te rijden. Vanaf Newark zijn we met de trein/metro vervolgens naar het hotel gegaan. We zijn blij dat we dit, en ook het volgende, alvast gereserveerd hadden, door het bezoek van de paus morgen aan New York kost de goedkoopste hotelkamer, in een twee sterren hotel, momenteel rond de 300 dollar per nacht.
We zijn nog wel even naar een vlakbij het hotel gelegen pier die in de Hudson rivier ligt, gelopen om foto’s van New York bij dag en avondlicht te nemen.
De clip van de dag is:
Bob Marley – Buffalo Soldier