Dag 11 – Burlington – Albany

Zoals gisteren al verteld moesten we vanmorgen de wekker zetten om de overtocht naar de staat New York te maken met de ferry. We stonden dus om acht uur bij de ferry, kochten een kaartje voor de kwart voor negen overtocht en konden vervolgens om negen uur eindelijk de boot oprijden. Na een uur durende vaart waren we aan de overkant in Port Kent.  Daar zijn we allereerst naar Ausable Chasm gereden, dit is een waterval die net buiten dit dorp ligt. Een prachtig gezicht.
Vervolgens zijn we op pad gegaan naar Lake Placid, tweemalig gastheer voor de Winterspelen. Hier hebben we het museum, de ijshal waar de “Miracle on Ice”, de overwinning in de halve finale ijshockey van de USA op het op dat moment oppermachtige USSR, plaatsvond en uiteraard de Olympic Oval waar het schaatsen werd gehouden en waar Eric Heiden vijf keer Goud won. Erg opvallend was dat in het museum twee wanden volhingen over “the Miracle on Ice” en slechts een foto van Heiden was te vinden, is schaatsen dan toch echt een sport van de lage landen?
Nadat we dit allemaal hadden bekeken hebben we nog heerlijk geluncht bij de Breakfast Club en zijn we vervolgens  via de toeristische route US-9N afgezakt. Op de planning stond Lake George als eindbestemming,  maar aangezien alles zeer voorspoedig verliep zijn we doorgereden tot aan Albany, de hoofdstad van de staat New York.
De clip van de dag is:
Alicia Keys – Empire state of mind (Broken down part II)