Dag 9 – Carroll – North Conway

Zoals gisteren gemeld zijn we vanmorgen met de Cog Railway Mount Washington op geweest. Dat betekende voor de eerste keer dat we de wekker moesten zetten omdat de eerste trein om kwart over negen gaat en we nog tickets moesten kopen. Maar wat was het absoluut de moeite waard. Ondanks dat het vanmorgen, in tegenstelling tot de hele week hiervoor toen het tussen de 27 en 32 graden was, slechts een graad of 12 was, en het regende was het hoogtepunt nummer twee van de trip.
Gemiddelde stijgingspercentage is 25% met een maximum van 37,41% op de zogeheten Jacob’s Ladder, en de totale trip is 3 mile. Aangezien de stoomlocomotief die ons vervoerde zelf ook een snelheid van 3 mile haalt duurt de trip een uur.
Op een gegeven moment reden we de wolken in, en bovenop de berg waren we door het wolkendek heen gebroken. Omdat Mount Washington op het snijpunt van windstromen ligt is het er altijd erg fris. Vandaag betekende dat een temperatuur van 3 graden, een windkracht 9 en een gevoelstemperatuur van -20 °C. Maar het was het de moeite waard, wat een prachtige uitzichten zowel in de trein als boven.

Daarna zijn we op weg gegaan naar North Conway, vandaag slechts een uurtje rijden, waar we op advies van de motel eigenaar een blik hebben geworpen bij Zeb’s Country Store, om daarna te hebben lunchen bij Horsefeathers. Twee mooie ervaringen, wat Zeb niet verkoopt is de moeite niet waard, en Horsefeathers was heelijk.
Op weg daarheen kwamen we nog langs het Mount Washington hotel in Bretton Woods. Hier is in de vijftiger jaren het IMF ontstaan.

Na de lunch zijn we nog een een kleine twee mile doorgereden naar het North Conway Grand Hotel. Dit ligt net als dat je bij Disneypark hotels aan het park vast hebt vast aan een Outlet center, het Settler’s Green. In New Hampshire betaalt men geen BTW op onder andere kleding zodat men in een outlet waar je sowieso al niet duur uit bent nog goedkoper terecht kunt. Dat betekende bijvoorbeeld voor Bene een Levi’s 501 voor omgerekend 15 euro.

Het weer klaarde naarmate de dag vorderde helemaal op. Wat voor ons toch wel betekende dat het weer van vanmorgen nodig was om een unieke belevenis te hebben.

De clip van de dag is:

Boney M. – One Way Ticket