Dag 8 – Bar Harbor – Carroll

Evenals gisteren was vandaag voornamelijk bestemd om ons te verplaatsen.
Nadat we een aantal zaken die gisteren niet op waren gekomen, zoals Margreet haar Double Chocolate Cheesecake toetje, ja, ja, we hebben ook een keer een doggybag gekregen, en verder nog wat meloen, muffin en koffie, als ontbijt hebben genuttigd, zijn we op pad gegaan om Acadia National Park te bekijken. Het is daar werkelijk prachtig, en uiteraard moet je, als je daar bent ook Thunder Hole bezichtigen, een natuurverschijnsel waarbij zeewater in een smalle grot spoelt en op het moment dat het water zich terugtrekt gaat dat soms gepaard met een flinke donder. En ondanks dat we er met laag water waren heeft Bene toch een kleine donder kunnen vangen met de video.
Ook zijn de eerste verschijnselen van de Indian Summer al een klein beetje zichtbaar.
Na Acadia Park zijn we op weg gegaan naar Carroll in New Hampshire, hiervandaan is het morgen een klein kwartiertje rijden naar de Mount Washington Cog Railway, een in 1869 gebouwde tandradspoorweg naar de top van Mount Washington.
Het was een lange trip, ongeveer 375 kilometer, die ditmaal Margreet volledig heeft gereden. Met prachtige vergezichten onderweg.
We hebben weer een mooi hotel, het Four Seasons Motor Inn, met zicht op de White Mountains.
Nu gaan we nog eten bij Brenda’s Country Kitchen, benieuwd of we weer een doggybag nodig hebben….
De clip van de dag is:
Crowded House – Four Seasons in one day