Dag 7 – Salem – Bar Harbor

Ik wil jullie, geachte lezers, niet gelijk wegjagen, maar er is vandaag niet heel veel gebeurd. Vandaag was gereserveerd voor de lange trip langs de kust naar Bar Harbor, ME.
We hadden gisterenavond nog boodschappen gedaan zodat we vanmorgen rustig konden ontbijten met een yoghurt en granola, watermeloen en muffins.
Na het ontbijt zijn we uitgecheckt en in de auto gestapt voor een trip van in totaal 265 mile 426 km. Deze hebben we wel opgedeeld in een paar etappes zodat we na ongeveer een uur bij de eerste bezienswaardige vuurtoren aankwamen, het Nubble Lighthouse in York, ME. Naast het feit dat York een prachtig stadje is, is het bij deze vuurtoren ook een schitterende omgeving.
Enfin, na enige tijd zijn we weer op pad gegaan en hebben we onderweg besloten de stop in Kennebunkport over te slaan en rechtstreeks door te rijden naar de tweede vuurtoren,  het Portland Headlight. Ook hier geldt dat het een schitterende omgeving is.
De daaropvolgende stop zou in Wiscasset, ME zijn waar bij Red’s Shack men de beste Lobster Roll van Maine kan verkrijgen. Bene heeft zich 15 minuten in de rij gezet, maar deze was toen hooguit 50 centimeter verder, zie de foto om je een beeld te vormen van de rij. Geen Lobster Roll dus.
Toen maar bij een Starbucks langs voor een Pumpkin Spices Latte. Iets heel anders maar wel lekker.
Uiteindelijk naderden we de eindbestemming Bar Harbor, maar hoe dichterbij we kwamen, hoe meer ons de schrik om het hart sloeg, de hotels en motels met het bordje “No Vacancy” waren aanmerkelijk in de meerderheid. Gelukkig vonden we 8 km. voor Bar Harbor een motel, het High Seas Motel, met nog één kamer, en bleek er schuin tegenover een restaurant met een heerlijke Lobster op de kaart. Eind goed, al goed.
De clip van de dag is:
City to City – The road ahead