Dag 4 – Hyannis – Plymouth – Boston

Vandaag is een dag terug in de geschiedenis op allerlei gebieden. We begonnen hetzelfde als gisteren, dat wil zeggen, zelfde bedrijf, ander ontbijt, een yoghurt met homemade granola en croissant voor Margreet, een ham-kaas croissant en bagel creamcheese voor Bene.
Daarna zijn we naar Hyannis, MA gereden waar de Kennedy’s een zomerverblijf hebben en, ik zou haast zeggen dus, ook een JFK museum is ingericht. Ditmaal voornamelijk over zijn leven, van jongsaf aan inclusief z’n politieke loopbaan, en haast niets over z’n dood. Wel weer veel over z’n samenwerking met z’n broer Robert (Bobby).

Na dit leerzame bezoek zijn we verder gereden naar Plymouth, MA.
Hier zijn, nadat ze eerst in P-town waren geland, uiteindelijk de Pilgrim Fathers aan wal gekomen. De plaats waar wordt gemarkeerd door een steen, letterlijk much ado about nothing, zo weinig stelt dat voor, maar daarentegen ligt daarnaast een replica van de Mayflower, het schip waarmee ze vanuit Engeland zijn overgestoken.
Aan boord zijn mensen in klederdracht die vertellen over de overtocht en het eerste jaar van verblijf in Amerika. Een zestal kilometers verderop ligt Plimouth Plantation, een nagebouwde nederzetting zoals de Pilgrim Fathers in 1620 hebben gebouwd. Ook hier mensen in klederdracht die je volledig bijpraten over die tijd. Zo goed in hun rol dat als je begint over de moderne tijd ze geen idee hebben waar je het over hebt.

Na Plymouth, MA zijn we naar ons hotel in een buitenwijk van Boston, MA gereden. Het ligt naast een metro station waardoor we in 35 minuten hartje Boston staan, wat we dus ook hebben gedaan voor ons diner. Slenterend door Boston kwamen we uiteindelijk terecht bij Cheers. Hier zijn we gesneuveld met elk een flinke hamburger en frites, en voor Bene uiteraard een flinke pint lager. De rekening wees uit dat zo’n pint voor $13,65 per stuk de deur uitgaat, ja, ze weten wel hoe ze het uit moeten buiten.
P.S. het glas kun je voor een extra $7,00 mee naar huis nemen, in de shop kost ie $14,95, allebei maar niet gedaan.

De clip van de dag is:

The Bee Gees – Massachusetts