Dag 17

Atlanta.


En dan is alweer de laatste dag aangebroken. We gaan met de metro naar de King Memorial Site. Rondom de straat Auburn liggen het geboortehuis en het graf van Martin Luther King. Op het park kun je je verdiepen in de geschiedenis van de burgerrechtenbeweging. Met de Civil Rights Act kwam misschien wel pas echt een einde, althans in theorie, aan de Civil War. Het is groter en zelfs indrukwekkender dan we gedacht hadden, en allemaal ook nog niet heel lang geleden.
Shoppen, dat is alles wat we nog doen de rest van de dag. Of in ieder geval langs winkeltjes (lees restaurants) lopen. Door het geringe aanbod, ook in de door vele kanalen aangeraden Atlanta Underground, zijn we snel uitgekeken. We gaan in het hotel alvast de koffers pakken, en ja alles blijkt te passen.
We sluiten de dag af bij de Mexicaan.
Er zitten 17 dagen op in de USA. We hebben 6 staten bezocht, ruim 1800 mile gereden, ongeveer 4000 foto’s gemaakt en twee uur gefilmd, alles bezocht wat op onze lijstjes stond, prachtig weer gehad en onvergetelijke dingen meegemaakt. Natuurlijk te veel om te vertellen, maar nu vliegen we terug. Alles wat jullie niet hebben gelezen zullen we zeker nog wel vertellen.

Martin Luther King Jr. Memorial Site

Baptist Church waar MLK predikte

Schoenen gedragen door leiders tijdens de March on Washington

Monument voor the 
March on Washington

Kar waarop MLK naar zijn laatste rustplaats is gebracht

MLK Geboortehuis

Laatste rustplaats van MLK en zijn vrouw

Skyline van Atlanta

Building weerspiegeld in other building