Dag 16

Atlanta.

We zijn bijna aan het eind van onze vakantie, maar dat betekent niet dat we het rustig aan gaan doen. Vandaag hebben we een druk programma afgewerkt, maar het bleek zeer de moeite waard.
Als eerste volgden we een rondleiding door de studio’s van CNN. In Atlanta is het hoofdkantoor gevestigd, en de nieuwsstudio’s zijn dan ook enorm. We krijgen uitleg over de manier van werken, de technologie en de verschillende programma’s en locaties. Gisteren was er een aanslag op een marinebasis in Washington, breaking news dus, en dat kon nu als voorbeeld dienen voor de werkwijze van de zender. Becky, de gids, had verder een makkie want behalve wij vieren was er nog een andere deelnemer aan de tour. Bijna privé dus.
Vervolgens was Coca Cola aan de beurt. In The World of…….komt de hele geschiedenis van het drankje aan bod. Je kunt het productieproces zien, proeven, shows kijken en op de foto met bijvoorbeeld Polar Bear. En natuurlijk tot slot een aankoop doen in de onvermijdelijke giftshop. Een flesje cola krijgen we elk voor niets mee.
De rest van de middag brengen we door in het Georgia Aquarium. Er is een dolfijnenshow, en er zijn baluga’s, otters, tropische vissen, pinguïns etc, etc. We kunnen net alles zien voor de deuren om vijf uur dichtgaan.
In het hotel gaan we even rustig zitten cq liggen, wat lezen of mail checken voordat we in het hotelrestaurant gaan eten. Klaas en Bene gaan na het eten nog in het reuzenrad, om Atlanta van grote hoogte te aanschouwen. De dames zien de foto’s wel.

Rondleiding bij CNN, uitleg over de Greenwall

Bedenker van Coca Cola

Coca Cola Bottleline

World of Coca Cola

Haai in Georgia Aquarium

Beluga Haai

Otter

Skyview Ferriswheel

Atlanta by night from the Skyview wheel

Olympic rings by Night