De Voorbereidingen

Hier plaatsen wij, Klaas, Wilma, Margreet en Bene, het verslag gelardeerd met foto’s van onze reis in Amerika. De reis voert van Washington naar Atlanta. 

Uiteraard begint het altijd met de voorpret.
De route is uitgestippeld. Je kunt hem hier bekijken in Google Maps.

Een reis naar de Verenigde Staten kun je op veel manieren invullen: Een stedentrip naar New York, een groepsreis naar
het zuidwesten, een strandvakantie naar Florida of je gaat zoals wij: rondreizen.
Natuurlijk gaan we niet op Schiphol staan, kijken waar een vlucht naartoe gaat en vandaar zien we wel. Nee, voordat we eraan beginnen moest er gepland worden.
Ook weer niet teveel, zodat we ook ad hoc beslissingen kunnen maken.
Maar wat wel?

Devoorbereiding, en daarmee de lol, is zo’n anderhalf jaar geleden begonnen met het uiteindelijk kiezen van een bestemming.
Wat is leuk, interessant en mogelijk in een tijdsbestek van een kleine drie weken. Uiteindelijk hebben Klaas en Wilma (zoals afgesproken) voor “de burgeroorlogroute” gekozen, en dat kon meteen op ieders instemming rekenen.

Januari 2013: We komen bij elkaar om wat zakenconcreet te maken. Wilma heeft een voorlopige route -de grote lijnen-
uitgestippeld en Bene heeft zich verdiept in de wereld van de ticketsites en in een mum van tijd zijn we eruit. De tickets (Amsterdam-Washington, Atlanta-Amsterdam) worden geboekt, het eerste hotel in Washington ook en de visa worden meteen maar aangevraagd. Gelukkig krijgen we toestemming om te reizen. Ook surfen we nog wat rond om een geschikte huurauto te vinden. Bene legt zich daar even later wat
beter op toe en al snel is dat ook geregeld. Een zevenzitter zal ons rond gaan rijden door Virginia, Maryland, Pennsylvania, North- en South-Carolina en Georgia, en wellicht een stukje Tennessee. En ja hoor, dat gaat lukken!

De maanden daarna:
Bene heeft ontdekt dat er een
baseball wedstrijd is in Baltimore op de dag dat wij daar (volgens de planning waar we op dat moment nog echt niet van zullen afwijken) zijn. We zijn meteen enthousiast en er worden kaartjes besteld. Na enig mailverkeer worden ze ook nog eens bezorgd. Het inlezen kan beginnen. We weten inmiddels alles over de aangewezen slagman, het verschil tussen de national en american league en de stand op de ranglijsten van de Baltimore Orioles en de Chicago White Sox. Ook heeft Ben maar even een hotel geritseld in Baltimore, want na een zeer waarschijnlijk enerverende avond hoeven we dan niet meer op zoek.

Inlezen doen we sowieso:
Op sites over de burgeroorlog, in reisgidsen en atlassen. In Gettysburg wordt een historisch weekend georganiseerd – alarmbellen gaan af, zijn er nog hotels vrij? dus ook daar maar één boeken – een chocoladepretpark! Mogen we
toch niet missen, die Amish markt lijkt ook zo leuk, wanneer is Mont Royal te bezichtigen en moeten er van te voren kaartjes geregeld voor de ferry naar Fort Sumter?, De Appalachen zijn toch ook wel heel mooi, en waar zit nog ruimte in het schema
zodat we uiteindelijk wel relaxt in Charleston aankomen. Zo langzamerhand kreeg het schema meer vorm, kwamen er attracties bij en vielen er plaatsen af. Het kan beginnen, aan de voorbereiding zal het niet liggen……
En tenslotte hebben we meer dan genoeg muziek uitgezocht en op zowel CD als USB-stick geplaatst.
Dit omdat we niet weten of er een USB aansluiting in de gehuurde Dodge Caravan zit.

Baltimore Orioles - Chicago White Sox
 lezen
lezen